Om kalenderen

Det finnes mange julekalendere, men ingen er viktigere enn Brannvesenets julekalender, for den kan redde liv og verdier.

Elever på barneskoler i store deler av landet får besøk av sitt brannvesen før jul. Vi underviser barna i brannvern og deler ut papirversjonen av Brannvesenets julekalender. Kalenderen er bygget opp på tradisjonelt vis med luker som skal åpnes hver dag. Bak hver luke finner du en nettadresse til dagens luke i nettkalenderen. Luken åpnes først på riktig dato (så det er ikke mulig å åpne alle lukene 1. desember – selv om du har veldig lyst!). På denne siden finner du filmsnutter fra brannvesen og barn fra ulike steder i Norge, og alle innslag handler om brannforebygging.

Hver dag er det spennende konkurranser og premier. For å være med i trekningen av premiene, må du sende inn svaret før klokken 24.00 samme kveld. Vinneren blir trukket og annonsert dagen etter. Premiene sendes ut senest i løpet av januar 2023. 

Ekstra konkurranse på julaften
På julaften er det en ekstra konkurranse med bokstavene som du finner bak hver luke i papirkalenderen.

Hovedkonkurranse
Hver dag har du også muligheten til å skrive inn dagens kodeord, som du finner bak hver luke i papirkalenderen. Den som sender inn flest kodeord er med i trekningen av familieopphold på Nordic Choice Hotels! Denne premien vil bli trukket i løpet av januar 2023 og vinneren vil få beskjed på telefon eller e-post. 

Hvem kan vinne?
Alle kan sende inn svar, men vinnerne trekkes kun blant de elevene som har deltatt i brannvesenets julekalenderundervisning i 2022. 


Utrolig mange brannvesen er med på undervisningskampanjen Brannvesenets julekalender. Det går med mye tid når så mange barn skal ha undervisning. Hvorfor setter så mange brannvesen av ressurser til dette? Dessverre er advent og jul den tiden av året da mange opplever brann i hjemmet sitt. I den travle og kalde førjulstiden fyrer vi mye i peis og ovn, vi lager mer mat enn vanlig, vi pynter med stearinlys og overbelaster det elektriske anlegget med julelys i alle varianter. Brannsikkerheten hjemme er selvfølgelig de voksnes ansvar, men brannvesenet er mye i kontakt med barn og vet at de er flinke holdningsambassadører i hus og hjem. Ofte vet barn best – og mest! I hvert fall med hjelp fra Brannvesenets julekalender!

 

Takk!

 
Med hjelp fra Det store brannløftet har enda flere av landets brannvesen fått mulighet til å være med på kampanjen. Mange brannvesen skal derfor undervise i brannvern på barneskolene i november! 

Vi ønsker derfor å rette en skikkelig stor nisseklem til Det store brannløftet for tillit og støtte!

Vi vil også rette en takk til de brannvesen som har bidratt til filmer i nettkalenderen. Det er viktig for oss at både store og små brannvesen fra ulike områder i Norge er representert og viser det mangfold som vi har i vårt land. 
 
Ha en trygg og brannfri jul og nyttår!
 
Hilsen Styringsgruppa for Brannvesenets julekalender
Nedre Romerike brann- og redningsvesen IKS og Asker og Bærum brann og redning IKS